Документальне оформлення придбання автомобіля в Європі 2020

Якщо ви придбали  авто в Європі необхідним документом від продавця-юридичної особи є рахунок (інвойс), або, якщо вирішили придбати автомобіль у фізичної особи, укласти договір купівлі-продажу.

Як правило, форма договору купівлі-продажу є стандартною, та має містити наступні дані:

1.  Дата та місце складання договору купівлі-продажу або рахунку.
2. Продавець (в переважній більшості випадків, це особа, що вказана як власник в технічному паспорті автомобіля), його реквізити (паспортні дані, податковий номер, адреса).
3. Покупець (паспортні дані, податковий номер, адреса).
4. Марка, модель автомобіля, технічні характеристики (як правило зазначають об’єм двигуна, рік виготовлення й т.і.) обов’язово повинен бути вказаний VIN-код автомобіля.
5. Якщо авто має дефекти або ушкодження, які впливають на вартість — їх також варто вказати в договорі купівлі-продажу.
6. Вартість автомобіля, обов’зково повинна бути зазначена валюта розрахунку.
7. В зв’язку з дією заборони ввезення на територію України автомобілів, що походять з Російської Федерації в договорі купівлі-продажу або інвойсі варто зазначити країну походження автомобіля (дані про країну виробництва та виробника містяться у
VIN-коді автомобіля).
Для зазначення країни походження достатньо стандартої декларації продавця складеної мовою договору купівлі-продажу “Країна походження – *** ”.
8. Реквізити та/або підписи сторін.
Рахунок-фактура, Інвойс, Договір купівлі продажу є документом переходу права власності й не має містити помилок, помарок, виправлень, має бути завірений підписами та печаткою, якщо продавцем є юридична особа.

Опубліковано в Консультації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*